Doorgaan naar hoofdcontent

Verkoop heftrucks stijgt 4 procent

Verkoop heftrucks stijgt 4 procent

 

De verkoop van heftrucks stijgt. Het eerste half jaar nam de verkoop met 4 procent toe ten opzichte van dezelfde periode 2012.

De eerste zes maanden van 2013 werden 507.800 duizend vorkheftrucks verkocht, in het eerste half jaar van 2012 bleef de teller staan op 489.200. De toename is vooral te danken aan Noord Amerika en de Aziatische markt. De markten groeiden respectievelijk 10 en 4 procent. China noteerde 8 procent meer verkoop. De afzet in Oost Europa groeide 5 procent. West Europa daarentegen noteerde een daling van 3 procent.

Daling 2012

De mondiale groei in de eerste zes maanden komt na een daling in 2012. Vorig jaar nam het aantal orders van heftrucks wereldwijd 3 procent af. Van 974582 naar 944.405 stuks, zo blijkt uit cijfers van 'The Worldwide Industrial Truck Statistics' (WITS), een organisatie die de heftruckverkoop  bijhoudt van zes mondiale handelsgroepen in Noord Amerika, Brazilië, Japan, Korea, Europa en China. In Europa daalde het aantal orders met 6 procent en Azië 4 procent. Afrika, Oceanië en Noord en Zuid Amerika daarentegen noteerden de grootste toename in afzet in 2012 met respectievelijk 15 procent, 15 procent en 6 procent.

Goed tweede kwartaal Jungheinrich

Jungheinrich  weet deels te profiteren van de mondiale groeicijfers. De verkoop is nagenoeg gelijk met dezelfde periode vorig jaar.  Het Duitse concern noteerde na een moeizame start een goed tweede deel van de eerste zes maanden van 2013. In het tweede kwart steeg het aantal orders met vier procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar van 560 miljoen euro naar 582 miljoen euro.

Hyster-Yale

Het netto inkomen van Hyster Yale kwam in de eerste zes maanden van 2013 uit op  60.8 miljoen dollar, de omzet bedroeg 1.3 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dit respectievelijk 40.7 miljoen en 1.2 miljard dollar. De winst over het eerste half jaar was 68 miljoen dollar, in 2012 was dat 54,4 miljoen dollar.

Bron:www.logistiek.nl

 

 

 

Populaire posts van deze blog

Zuurverlies van uw heftruckbatterij

Zuurverlies van de traktieaccu Men kan de ladingstoestand indirect meten met een zuurweger. Deze zuurweger meet het s.g. van het elektroliet. Bij een geladen batterij bedraagt het s.g. 1,29 kg per liter, en de batterij mag niet lager als tot een s.g. van 1,13 kg / ltr ontladen worden, hetgeen overeen komt met 80 % van de batterij capaciteit. Bij een s.g. van 1,28 a 1,29 is de batterij vol. Bij een s.g. van 1,13 a 1,14 is de batterij leeg. Het verschil tussen 129 en 113 zijn 16 punten soortelijk gewicht, die overeenkomen met 80 % capaciteit. We kunnen dus stellen, dan we voor ieder punt soortelijk gewicht mogen rekenen op 80 : 16 = 5 % capaciteit. In de praktijk wil dit zeggen, dat een batterij die 's morgens een s.g. van 1,26 heeft, dus 3 punten mist, ook een capaciteit van 3 x 5 % = 15 % mist. Dit is echter 15 % van de 80 % die ter beschikking staan, en dus in werkelijkheid een gemis van 15:80 x 100 = 22,5 % ! Zuurverlies kan door diversen oorzaken ontstaan,

Vakantietijd?

De vakantieperiode breekt weer aan. Met de vakantieperiode in aantocht is de komende maand ideaal om zaken op orde te stellen, uw acculaadstation bijvoorbeeld. Heeft u al een instructiebord en een safetybord in uw acculaadstation? Zijn de batterijen droog en schoon? Traktiebatterijen Nederland BV loopt graag met u mee door uw acculaadstation en geeft u vrijblijvend advies.  

De nieuwe Nexsys batterij....

Kent u de nieuwe Nexsys batterij al?   UNIEKE PLAATCONSTRUCTIE De 2V-cellen van NexSys™ zijn uitgerust met platen van puur lood die veel dunner zijn dan lood-calcium- en antimoonroosters. De korrelstructuur van puur lood maakt het rooster veel beter bestand tegen corrosie. De positieve en negatieve platen hebben een lage impedantie die een hoge stroomafgifte mogelijk maakt in de laad- en de ontlaadmodus. De elektrolyt wordt geabsorbeerd door de separator: een microporeuze glasmat van superieure kwaliteit. Deze separator met hoge absorptiegraad en stabiliteit is ontworpen met het oog op een verbeterd cyclisch vermogen. De elementen zijn uitstekend bestand tegen schokken en trillingen. NexSys is de enige lijn van klepgestuurde loodzuurbatterijen met dezelfde of een hogere ampère-uur-capaciteit in vergelijking met traditionele open loodbatterijen. De NexSys-batterijen zijn beschikbaar in twee pakketten, al naargelang de toepassing.   NEXSYS STANDAARD-PAKKET VOL